همزمان با سیزدهم اسفند ماه؛ روز ملی آب، نشستی با حضور مسئولان دانشگاه تبریز، مدیران استان، اعضای شورای اسلامی کلانشهر تبریز و جمعی از اساتید و دانشجویان حوزه آب، در دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر مجتبی جلیلزاده؛ معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی طی سخنانی در این نشست اظهار کرد: کشورما در منطقهای قرار دارد که ذاتا کم آب است. اما وضعیت منابع آبی استان ما نسبت به میانگین کشور هم بدتر است. بهطوریکه میانگین جهانی سرانه آب قابل دسترس برای هر نفر 7 هزار است که این میانگین در کشور ما 1 هزار و 300 و در استان کمتر از 1 هزار است. این شاخصها در حالی به وجود آمده است که میانگین بارندگی کشور و استان به ترتیب 250 و 300 است.
وی ادامه داد: براساس شاخصها، پایینتر از یک هزار و 700 به معنی ورود به تنش آبی وکمتر از از هزار نیز بحران محسوب میشود. شاخص دیگری نیز وجود دارد که حداکثر باید 40 درصد منابع آب تجدید پذیر مصرف شود که ما بیش از 80 درصد منابع آب تجدید پذیر را مصرف میکنیم که این مقدار اضافی از سهم محیط زیست است و این موضوع باعث خشک شدن تالابها و دریاچهها شده است.
دکتر جلیلزاده یادآور شد: مدیریت منابع آب یک مدیریت چندوجهی است و همه ما باید این ماده حیاتی را دریابیم و با حفاظت، مدیریت مصرف و مصرف درست، آگاهسازی همگانی، حفظش کنیم. قطعا هدف از ثبت یک روز خاص در تقویم رسمی کشور بهعنوان روز ملی آب، برگزاری سمینارها، گردهماییها، آموزش بیشتر و... است تا ما بتوانیم اهمیت این بحث را وارد محافل و حتی کلاسهای درس کنیم.
وی افزود: در حال حاضر، مصرف آب شرب ما 80 درصد بیشتر از استاندارد جهانی است و ما باید مصرف را مدیریت کنیم و در حال حاضر دمای استان دو درجه و میزان تبخیر استان 25 درصد افزایش یافته است.
به گفته معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای استان، پایش آنلاین، استفاده از هوش مصنوعی در جلوگیری از هدر رفت آب، پیشبینی خشکسالیهای آینده توسط هوش مصنوعی، جداسازی آب صنایع از دیگر اقدامات انجام شده توسط شرکت آب منطقهای استان در راستای مدیریت مصرف آب استان است.
وی در خاتمه با اشاره به حمایت شرکت آب منطقهای استان از پایاننامههای دانشجویی مرتبط با بحث مدیریت مصرف آب، خواستار فرهنگسازی و آگاهی در خصوص اهمیت و ارزش حفظ آب بهعنوان نعمت الهی برای آیندگان در دانشگاهها و مدارس شد.